Image-Description
ACUM cere reluarea de urgență a ședinței Parlamentului; Andrei Năstase: Ni se furnizează un spectacol cu invitații la partaj
Politic 28 martie 2019, 16:30 | 5967

Blocul ACUM cere reluarea de urgență a ședinței Parlamentului, care a fost întreruptă pentru un termen nedeterminat în mod arbitrar și extrem de suspect, afirmă liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„În timp ce sărăcia, injustiția și exodul oamenilor activi, tineri, se amplifică de la o zi la alta, anumiți politicieni cu experiență în crearea de alianțe informale, negocieri obscure, acțiuni comune, inclusiv votări contra cost ne furnizează un nou spectacol, încercând să creeze aparența unui exercițiu extrem de sofisticat, solicitant de efort și trudă în sudoarea frunții, bineînțeles în beneficiul cetățeanului. Parte a acestui scenariu sunt invitatiile similare la partaj, adresate blocului ACUM de PD și PSRM, anunțarea intempestivă, convenită de coordonatorii celor două partide a ședinței Parlamentului pentru ziua imediat următoare, întreruperea ședinței pentru un termen nedeterminat în mod arbitrar și extrem de suspect, handshake-uri forțate inutil”, declară Năstase, într-o postare pe pagina sa oficială de facebook.

În aceste circumstanțe, afirmă liderul DA, având în vedere angajamentul preelectoral și postelectoral al Blocului ACUM de a nu face alianțe cu partidele oligarhice și cele antieuropene, la fel ca și orice cetățean al acestei țări, ACUM cere:

- continuarea de urgență a ședinței forului legislativ suprem al țării;

- discutarea pe platforma parlamentară transparentă a pachetului de acte normative de deoligarhizare a țării, având disponibilitatea îmbunătățirii și suplimentării acestuia de către toți deputații aflați în afara controlului politic și mafiotic al lui Plahotniuc;

- deputaților socialiști, care se declară antioligarhici și s-au angajat public să rămână împreună le cer să spună întâi de toate electoratului lor, dar și întregii societăți dacă sunt gata să-și asume agenda antioligarhică și să voteze pachetul de deoligarhizare a statului cu propunerile de îmbunătățire și suplimentare care se vor pune în discuție transparent, pe platforma largă parlamentară. Să declare asta oficial.

„Altfel, vom constata că fac implicit jocul oligarhului și sunt dispuși să coalizeze formal sau informal cu oligarhul Plahotniuc și gruparea sa. Să spună întregii societăți dacă își doresc sau nu parlamentare anticipate concomitent cu alegerile locale generale, precum și-o doresc Plahotniuc și complicele său la furtul miliardului, Șor. E esențial să cunoaștem cu toții cine și ce își dorește cu adevărat. Noi vrem și vom face dreptate și o viață mai bună pentru oameni”, a punctat Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!