Solidaritatea Europei cu Ucraina va rămâne de nezdruncinat, a subliniat Ursula von der Leyen
Externe 14 septembrie 2022, 20:07 | 302

Uniunea Europeană va spori sprijinul acordat Ucrainei și nu-i va face concesii lui Vladimir Putin. Declarația aparține președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care astăzi a ținut un discurs privind starea Uniunii Europene. Von der Leyen a mers astăzi la Kiev, pentru a arăta sprijinul blocului comunitar pentru Ucraina.

Președintele Comisiei Europene a lăudat-o pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski.

URSULA VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene: "Îmi amintesc un moment din primele săptămâni ale invaziei, când Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski, i-a adunat pe părinții copiilor ucraineni uciși de invadatori. Am văzut-o pe Prima Doamnă conducând o mulțime tăcută de mame și tați cu inima frântă și atârnând în copaci clopoței, câte unul pentru fiecare copil pierdut. Și pentru totdeauna victimele nevinovate ale acestui război vor trăi în amintirile noastre. Și da, ea este astăzi aici cu noi. Draga mea Olena Zelenska, a fost nevoie de un curaj imens pentru a rezista la cruzimea lui Putin, dar tu ai găsit curajul."

"Solidaritatea Europei cu Ucraina va rămâne de nezdruncinat", a subliniat Ursula von der Leyen, care a vorbit și despre faptul că Europa a fost alături de Ucraina cu sprijin din prima zi a invaziei ruse. Președintele Comisiei Europene a anunțat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 100 de milioane de euro.

URSULA VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene; "Dragă Olena, anunț că vom colabora cu dumneavoastră pentru a sprijini reabilitarea școlilor ucrainene afectate. Vom oferi ceea de ce aveți nevoie, adică 100 de milioane de euro, deoarece viitorul Ucrainei începe în școli și cu copii. "

Președintele Comisiei Europene a prezentat mai multe propuneri de aliniere a Ucrainei la piața unică europeană, inclusiv prin extinderea zonei europene de roaming gratuit și și-a anunțat vizita la Kiev.

Von der Leyen a vorbit apoi despre Rusia.

URSULA VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene: "Să fie foarte clar, multe sunt în joc. Nu doar pentru Ucraina, dar și pentru toată Europa, și toată lumea. Acesta nu este doar un război declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, este un război al energiei noastre, al economiei noastre, al valorilor noastre, al viitorului nostru, al autocrației împotriva democrației. Și mă aflu aici cu convingerea că, dacă vom avea curajul și solidaritatea necesare, Putin va fi învins, iar Ucraina și Europa vor câștiga."

Pe final, președintele Comisiei Europene a făcut apel la unitate, curaj și solidaritate în fața provocărilor generate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!