Premieră la Teatrul Fără Nume
Social 24 aprilie 2024, 16:05 | 387

Teatrul Fără Nume pregătește o premieră pentru iubitorii de artă. Este vorba despre spectacolul „Lorca. Casa. Alba”, în regia lui Mikola Mișin, un regizor din Ucraina. Piesa relatează povestea unor femei închise într-o casă și care se află sub controlul total al mamei lor. Astfel, actorii vor să transmită publicului ideea că violența naște violență, iar acest cerc vicios trebuie să fie întrerupt. Deși au rămas doar trei zile până la punerea în scenă a spectacolului, pregătirile sunt în toi.

CĂTĂLINA CAZACU, actriță: "Personajul meu, Martirio, este copia mamei sale Bernarda, care e un exemplu de tiran în casa lor. Tema principală pe care eu o explorez e cum personajul meu dintr-o victimă a aparențelor sale fizice, pentru că are o cocoașă și asuprirea în familie, atât emoțională cât și fizică, devine un tiran. O copie a mamei sale."

CĂTĂLINA LUNGU, actriță: "Ultimele două săptămâni sunt foarte dificile pentru că suntem în scenă, au apărut și microfoanele. Este un instrument nou pentru noi și trebuie cumva să ne acomodăm. Plus că decorul este foarte complex. Plus că avem între actele piesei și o introducere a noastră. Noi, actorii, o să vorbim cu publicul."

Spectacolul înglobează elemente de comedie, tragedie, farsă, absurditate, dezvăluiri, durere și descoperiri. Împreună cu autorul piesei, actorii își pun următoarele întrebări: De ce mama este un tiran? De ce sunt fiicele nefericite? De ce toată lumea crede că bunica este nebună sau cum se transformă victima într-un tiran?

ANASTASIA VORON, actriță: "Eu joc servitoarea. Ea este singurul personaj care nu are nume în toată piesa. Ea foarte mult dorește să aibă un nume și să cunoască alții numele ei."

Spectacolului „Lorca. Casa. Alba” este montat după piesa „Casa Bernardei Alba” de poetul Federico García Lorca.

MIKOLA MIȘIN, regizor: "Având în vedere faptul că piesa este scrisă de Lorca, noi încercăm să prezentăm personajele așa cum le descrie el. Pentru noi este o istorie despre cum o victimă se poate transforma în tiran și ce poate apărea din această transformare. Nașterea tiranului nu poate fi făcută fără susținerea din partea celor din jur."

Spectacolul va fi prezentat publicului pe 27 și 28 aprilie, începând cu ora 18:00.

Opinia ta contează. Comentează!