Jurnalul orei 17, 3 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 3 octombrie 2023, 19:28 | 742

Prezentat de Călin Jucovschi

Au înțeles ce înseamnă dragostea adevărată și au învățat să facă față greutăților. Alexei și Lina Cobileanschi din satul Viișoara, raionul Edineț, sunt împreună de 62 de ani și nu s-au gândit să renunțe unul la altul, deși, spun ei, au fost multe neînțelegeri. ”Tinerii care aleg să se căsătorească acum nu au o atitudine serioasă față de această decizie”, afirmă soții Cobileanschi.

Premiul Nobel pentru Fizică 2023 a fost acordat astăzi unui trio format din francezul Pierre Agostini, unguro-austriacul Ferenc Krausz și franco-suedeza Anne L'Huillier. Oamenii de știință au fost recompensați pentru cercetarea instrumentelor de explorare a electronilor din atomi și molecule. Anunțul a fost făcut de Academia Regală Suedeză de Științe.

Deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, membri ai Partidului ”Renaștere”, ambii vizați în dosarul ”finanțării ilegale a partidelor”, rămân în arest. Curtea de Apel Chișinău a menținut astăzi decizia primei instanțe. Astfel, Nesterovschi rămâne în Penitenciarul nr.13, iar Lozovan va sta în arest la domiciliu. Cei doi sunt suspectați de acceptarea finanțării ilegale din partea grupului criminal Șor, de spălare de bani și de corupere pasivă. Și Nesterovschi, și Lozovan spun că nu au nicio vină.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie