Magnat de cereale, ucis în Ucraina
Externe 1 august 2022, 19:55 | 675

Magnatul de cereale Alexei Vadaturski, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, a fost ucis împreună cu soția sa în bombardamentele rușilor lansate asupra orașului Nikolaev. Vadaturski a primit anterior premiul „Eroul Ucrainei”. Potrivit autorităților locale, orașul a suferit cel mai puternic atac de până acum.

Alexii Vadaturski, în vârstă de 74 de ani, și soția sa, Raisa, au fost uciși în locuința lor. Vadaturski era proprietarul companiei Nibulon, implicată în exporturile de cereale. Firma a construit multe instalații de depozitare și alte infrastructuri pentru exportul cerealelor. Potrivit Forbes, averea lui Vadaturski era estimată în 2020 la 450 de milioane de dolari. Consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleak, a scris pe Telegram că, în opinia sa, moartea lui Vadaturski a fost un omor premeditat, întrucât racheta a nimerit exact în dormitorul soților. Președintele Volodimir Zelenski a transmis condoleanțe apropiaților soților Vadaturski.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Anume astfel de oameni, astfel de companii din Ucraina, asigurau securitatea alimentară mondială. A fost mereu așa și va fi din nou așa. Teroriștii ruși nici să nu îndrăznească să spere că vor putea distruge potențialul uman și industrial al Ucrainei, ca apoi să meargă printre ruine."

În urma bombardamentelor din acest weekend în Nikolaev au fost înregistrare opt incendii, inclusiv în blocuri cu apartamente. Spitalele sunt pline cu oameni. Două rachete au aterizat lângă apartamentul din imagini. O sirenă a salvat viața acestei familii și a făcut-o să se îndepărteze de ferestre.

VITALII KIM, guvernatorul regiunii Nikolaev: "Suntem triști că există victime și oameni răniți, dar suntem plini de voință de a câștiga, de a lupta."

Orașul Nikolaev se află pe drumul principal către Odesa, cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră și a fost atacat în repetate rânduri, de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!