Șapte deținuți au statut bănuiți în cadrul unui dosar penal pentru escrocherii săvârșite prin intermediul apelurilor telefonice
Social 17 august 2023, 20:01 | 246

Zeci de telefoane mobile, cartele SIM și câteva mii de lei cash au fost depistate în timpul perchezițiilor efectuate în celulele deținuților de la Penitenciarul numărul 18 din Brănești. Șapte dintre ei au statut de bănuiți în cadrul unui dosar penal pentru escrocherii săvârșite prin intermediul apelurilor telefonice. Capul grupării criminale s-a dovedit a fi un pușcăriaș de 25 de ani care dirija activitatea infracțională.

Potrivit procurorilor, membrii grupului criminal, telefonau cetățenii și se dădeau drept ofițeri ai departamentului fraude bancare al unei bănci comerciale la care victimele erau clienți. Astfel, sub pretextul că de pe cardurile bancare ale persoanelor cu pricina s-ar efectua unele tranzacții dubioase, deținuții obțineau informații confidențiale de pe cardurile victimelor, iar ulterior sustrăgeau mijloacele financiare din conturile acestora. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu de peste 500 de mii de lei părților vătămate. Ofițerii de investigație au stabilit că din gruparea criminală făceau parte 7 persoane, cu vârstele cuprinse între 25 și 32 de ani, fiind vorba de actuali și foști deținuți ai Penitenciarului din Brănești. În timpul perchezițiilor efectuate în celulele pușcăriașilor, au fost ridicate 24 de telefoane mobile, 32 de cartele SIM, înscrisuri de ciornă, droguri și bani în sumă de aproximativ trei mii de lei. Totodată, de la domiciliile complicilor deținuților au fost ridicate zece telefoane mobile, trei tablete și carduri bancare. În prezent, se efectuează acțiuni de investigație pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Opinia ta contează. Comentează!