Image-Description
Mandatul de arest pe numele lui Gheorghe Petic, prelungit pentru încă 30 de zile
Politic 15 februarie 2019, 15:10 | 1747

Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, rămâne în continuare în arest. Mandatul de arest pe numele acestuia a fost prelungit pentru încă 30 de zile.

Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate, a postat pe pagina sa de Facebook un video în care este anunțată decizia magistraților.

Totodată, apărătoarea lui Petic suține că atât ea cât și clientul să nu-și pot desfășura campania electorală, din motiv că sunt blamați de instituțiile de stat.

„Instanța de judecată a refuzat a admite cererea de acces a presei către Gheorghe Petic, pentru a desfășura campania electorală! La fel, a fost respinsă cererea de aminare a ședinței de judecată pentru data de 25 februarie, pe motiv că ambii avocați sunt degrevați din funcție pe perioada campaniei electorale. Instanța a refuzat desfășurarea campaniei electorale lui Gheorghe Petic! ”, a scris pe pagina sa de Facebook Angela Istrate.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Mai mulți lideri de opinie, reprezentanți ai opoziției și apărători ai drepturilor omului susțin că reținerea lui Gheorghe Petic este o răzbunare a regimului pentru activismul său în cadrul Platformei DA, dar și pentru dezvăluirile sale privind schemele de contrabandă cu țigări.

Opinia ta contează. Comentează!