Vladimir Zelenski a declarat astăzi că are în vedere ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia
Externe 22 februarie 2022, 19:36 | 1206

Kievul examinează posibilitatea ruperii relațiilor diplomatice cu Moscova. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenscki. Între timp, Consiliul Federației a aprobat solicitarea lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea forțelor armate în afara țării, a anunțat Valentina Matvienko, președintele Camerei superioare a Parlamentului rus.

Potrivit liderului de la Kiev, Rusia a creat baze legale pentru continuarea agresiunii împotriva statului ucrainean, încălcând toate angajamentele sale. Într-o conferință de presă comună cu omologul său estonian, Zelenski a spus că nu se aşteaptă la un război de mare amploare împotriva ţării sale şi nici la o escaladare pe scară largă, dar a avertizat că va institui legea marţială în cazul unui astfel de scenariu.

”Kievul nu va răspunde cererii separatiştilor de a retrage trupele ucrainene din partea de Donbas aflată sub controlul statului ucrainean. Nu discutăm cu ei”, a subliniat preşedintele Ucrainei. Cu o reacție la intenția autorităților de la Kiev a venit purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Potrivit lui, ruperea relaţiilor diplomatice ar reprezenta un scenariu extrem de nedorit, care va face totul mai complicat nu doar pentru state, ci şi pentru popoarele celor două ţări. NATO a anunțat pentru astăzi o reuniune de urgență cu cele 30 de state membre ale Alianţei şi cu reprezentantul Ucrainei. Consiliul Federației a aprobat solicitarea lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea forțelor armate în afara țării, a declarat Valentina Matviyenko, președintele Camerei superioare a Parlamentului rus.

Opinia ta contează. Comentează!