Jurnalul orei 19, 3 Mai
Jurnalul orei 19:00 3 mai 2023, 21:17 | 634

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Zeci de jurnaliști au venit astăzi la Ambasada Rusiei din Chișinău pentru a cere încetarea războiului. Centrul pentru Jurnalism Independent a organizat manifestația de Ziua Mondială a Libertății Presei, marcată anual pe 3 mai. Participanții la eveniment au lansat și un memoriu în care se arată că, în pofida ratificării unor tratate internaționale, ”jurnaliștii continuă să se confrunte cu practici abuzive din partea autorităților”.

2. Gheorghe Begu, șoferul care a lăsat-o fără picioare pe Marcela Paladi, după un accident pe viaduct, a fost condamnat astăzi la trei ani și șase luni de închisoare, dintre care un an și șase luni - cu suspendare. Acesta a lipsit însă la pronunțarea sentinței, iar procurorul de caz spune că bărbatul urmează să fie reținut. Detalii, imediat!

3. Au început exercițiile tactice de antrenament privind deplasarea coloanelor oficiale prin capitală, cu direcția ulterioară spre localitatea Bulboaca. Exercițiile sunt organizate de Ministerul Afacerilor Interne, în preajma Summitului Comunității Politice Europene. Ce spune Ana Revenco despre faptul că simulările se desfășoară la orele de vârf, în care traficul este intens, aflați la știri!

4. „Orășelul European” din Chișinău își va deschide din nou porțile, în contextul Zilei Europei. Evenimentul organizat anual se va desfășura pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. O manifestație similară va avea loc și la Leova. Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori, vă spunem în câteva minute!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie