Jurnalul orei 17, 25 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 25 aprilie 2023, 17:52 | 667

Prezentat de Vasile Luchianu

Nicolae Roșca este, de astăzi, noul președinte al Curții Constituționale. Se întâmplă după ce mandatul Domnicăi Manole a expirat în urmă cu două zile. Decizia a fost luată, prin vot secret, în cadrul ședinței Înaltei Curți. Domnica Manole va activa în continuare în cadrul instituției.

Rusia expulzează un diplomat al Republicii Moldova drept răspuns la decizia de săptămâna trecută a Chişinăului de a expulza un diplomat rus. Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat astăzi în legătură cu decizia de expulzare. Rusia impune sancțiuni și pentru un ministru și trei deputați ai puterii de la Chișinău. Ministrul de Externe, Nicu Popescu, afirmă că acțiunile Moscovei sunt de multă vreme ”ostile”.

Un pachet de sprijin, în valoare de 40 de milioane de euro, pentru armata Republicii Moldova, a fost aprobat ieri la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene. Participanții la for au ajuns la un consens privind crearea unui regim de sancţiuni, la nivelul blocului comunitar, pentru contracararea acţiunilor de destabilizare a situației din Republica Moldova, a precizat astăzi ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie