Statul sud-american Chile se confruntă cu ceea ce experții numesc "cel mai rău front meteorologic" din ultimii zece ani
Externe 26 iunie 2023, 17:57 | 276

Statul sud-american Chile se confruntă cu ceea ce experții numesc "cel mai rău front meteorologic" din ultimii zece ani. Orașe din întreaga țară sunt inundate de râuri, care se revarsă după zile de precipitații, inclusiv principalul râu Mapocho din Santiago, scrie Reuters.

Inundațiile din jurul căii navigabile principale a orașului au întrerupt rutele care duceau spre Oceanul Pacific, lovind în familiile care locuiesc pe malurile acestuia și lăsând orașele mici izolate. Autoritățile locale au declarat în weekend că cel puțin două persoane au murit, trei au fost date dispărute, iar sute și-au pierdut casele. Caiace și elicoptere au fost trimise pentru a lua victimele care au fost blocate în case. Femeia din imagini spune că locuința ei a fost inundată și că totul plutea în apă, fără ca ea să poată face ceva. Președintele din Chile a vizitat una dintre regiunile afectate.

GABRIEL BORIC președinte al Chile: "Oamenii trec prin vremuri grele. Tot de ce au nevoie este să primească ajutoare, ca guvernul să fie prezent. Dar ați văzut că solidaritatea vecinilor este fundamentală - oamenii îi ajută pe oameni."

Schimbările climatice determină vreme din ce în ce mai extremă. Ploaia recentă din Chile vine la doar câteva luni după incendiile devastatoare pe fondul unei secete severe. Incendiile au distrus sute de case, iar zeci de oameni au murit, mai notează Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!