Image-Description
Maia Sandu spune că PAS și Platforma DA vor munci în CMC ca o echipă unită și vorbește despre pretențiile lui Dodon
Politic 16 noiembrie 2019, 10:01 | 6095

Lidera PAS, Maia Sandu, nu consideră că formarea unei fracțiuni distincte a formațiuni sale în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va împiedica colaborarea cu Platforma DA, în cadrul blocului ACUM. Fosta prim-ministră este convinsă că cele două fracțiuni din CMC vor munci împreună, ca o echipă.

„Aceeași situație este și în Parlament, două fracțiuni. Vedeți că muncim ca o chipă. Astfel vom lucra și în CMC, ca o echipă unită”, a declarat Maia Sandu, într-o emisiune moderată de jurnalistul Anatolie Golea.

Ea dezmințit zvonurile conform cărora în blocul ACUM ar fi apărut fisuri.

„Suntem două formațiuni politice, e și logic ca uneori să avem puncte de vedere diferite. Doar socialiștii nu au probleme, deși ei au probleme, însă, la ei nu există democrație”, spune lidera PAS.

Întrebată dacă partidul său ar fi dispus să accepte un post de viceprimar la Chișinău, dacă i-ar fi propus de primarul Ion Ceban, Maia Sandu a declarat că PAS va refuza, probabil, a asemenea ofertă.

În alt context, Maia Sandu a vorbit despre activitatea Guvernului pe care l-a condus și relația acestuia cu președintele Igor Dodon, dezvăluint că acesta și-a manifetstat deschis interesul pentru anumite funcții ministeriale, dar și în alte instituții pe care ar fi vrut să le controleze.

Astfel, potrivit fostei șefe a Guvernului, Dodon ar fi dorit foarte mult să-și pună un om în fruntea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Subiectul a fost discutat în cadrul înlnirilor dintre Igor Dodon și Maia Sandu, în perioada mandatului acesteia de prim-ministru.

„El a propus un CV și eu am considerat că acesta nu este un specialist suficient de bun și noi căutam în continuare. Interesant era că pentru domnul Dodon era interesantă această agenție”, a subliniat Maia Sandu.

Lidera PAS mai spune că, în cadrul întâlnirilor sale cu președintele Dodon, acesta nu a adus niciodată argumente pentru schimbarea unor miniștri, pe care îi critica dur în public. „El doar spunea că îi sunt interesante unele ministere”, a adăugat politiciana.

Maia Sandu mai afirmă că Igor Dodon avea două mari probleme: reforma justiției și „bugetul solidarității” elaborat de fostul Guvernul. Un procuror general independent l-ar fi putut pune pe Dodon sub acuzație, iar majorarea salariilor și indemnizațiilor, prevăzute în proiectul bugetului pentru anul viitor ar fi fortificat pozițiile guvernului, a precizat Maia Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!