Schiatul, trendul sporturilor de iarnă
Deşteptarea 25 ianuarie 2019, 17:58 | 1172

Mii de turişti sunt la munte în această perioadă iar pârtiile din toate staţiunile montane sunt pline. S-a strâns suficientă zăpadă astfel încât pârtiile sunt numai bune pentru schiori amatori dar și profesioniști.

În perioada sezonului rece, schiatul este probabil cel mai important sport de iarnă pentru mulţi oameni. Dincolo de aceste evidenţe, actul schiatului în sine, precum şi schiurile au o vechime istorică suprinzător de mare.

Schiatul şi călătoritul pe schiuri are o istorie de aproape 6.000 de ani. Cu toate că schiatul modern a apărut în Scandinavia, conform ultimelor descoperiri arheologice, se pare că mersul pe schiuri a apărut în premieră, sub forma sa primitivă undeva în nordul Rusiei de astăzi.

Skiatul ca sport, dar și ca formă de agrement, s-a dezvoltat foarte mult de-a lungul deceniilor și din ce în ce mai multă lume merge la ski în fiecare an.

Schiatul vă va permite să descoperiți și depășiți capacitățile în timp ce vă distrați.

Spre deosebire de alte sporturi, schiatul este foarte ușor de învățat dacă este predat corect. Mai mult de atât, nu este nevoie să fie practicat luni de zile pentru a vă putea da corect și în siguranță. Puteți schia după prima săptămână pe aproape orice pârtie, dacă ați luat lecții de ski de la instructori profesioniști.

La munte, pârtiile sunt pline, dar pentru o experienţă de neuitat contează şi echipamentul, nu doar stratul de zăpadă, spun instructorii.

Pentru a evita accidentările, schiurile trebuie alese în funcţie de greutatea, înălţimea şi îndemânarea celui care le foloseşte. Echipamentul trebuie ales şi în funcţie de tipul pârtiilor. Pentru cele cu multă zăpadă artificială, schiurile trebuie să fie mai rigide, ca să ofere stabilitate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie