Interese comune în cinematografie
Cultură 16 octombrie 2018, 15:39 | 1613

Au făcut primii pași în implementarea unui acord de colaborare. Peste 50 de producători TV și de film, regizori și actori din Republica Moldova au participat la un atelier moderat de către directoarea companiei „Star Media” din Ucraina, unul dintre cei mai mari realizatori de seriale şi filme TV din această țară. Despre planurile comune ale oamenilor de creaţie din cele două țări, inclusiv despre viitoarele coproducții cinematografice, s-a vorbit şi în cadrul unei conferințe de presă.

Directoarea generală a companiei „Star Media”, Olga Panteleimonova, este convinsă de faptul că cooperarea în domeniul cinematografiei va fi de folos ambelor țări.

Potrivit directorului Centrului Național al Cinematografiei, Valeriu Jereghi, unul dintre proiectele comune va consta în instruirea practică a celor care vor face cursuri de specialitate la Chișinău.

Compania ”Star Media” a fost fondată în 2006 şi este unul dintre liderii producției de seriale şi filme TV din Ucraina. În fiecare an, sunt create aproximativ 600 de ore de conținut TV, seriale și filme de lungmetraj. Republica Moldova a semnat un astfel de acord de colaborare în domeniul cinematografiei și cu România.

Opinia ta contează. Comentează!