Image-Description
Lukașenko îndeamnă NATO să fie recunoscătoare pentru că i s-a „făcut cadou” Ucraina
Externe 8 octombrie 2019, 14:58 | 1944

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, susţine că Alianța Nord-Atlantică ar trebui să fie recunoscătoare pentru că a primit "cadou" Ucraina.

În cadrul unei conferințe despre securitatea europeană, organizată la Minsk, Lukaşenko a mai afirmat că Estul și Vestul sunt într-o continuă confruntare încă de pe vremea Uniunii Sovietice, în special în domenul militar, transmite publicația ucraineană Evropeiska Pravda.

Aceasta confruntare, a subliniat Lukaşenko, a condus la evenimentele pe care le vedem azi în Ucraina.

"Noi pur şi simplu am făcut cadou Ucraina adversarilor noștri. Nu este așa? Am dat Ucraina cu mâinile noastre. Pentru acest lucru, americanii și NATO ar trebui pur și simplu să ne mulțumească, ceea ce probabil că şi fac atunci când discută între ei", a mai declarat Aleksandr Lukaşenko.

Președintele Belarusului a mai subliniat că, în acest moment, conflictul din Ucraina încă poate fi rezolvat, "pentru că diagnosticul a fost deja stabilit".

"Știm, de asemenea, cum putem vindeca boala, însă trebuie să începem să o tratăm. Actuala conducere a Ucrainei, președintele însuşi, evident, nu este atotputernic. Nimeni nu-l va lăsa să facă ceea ce vrea, nici din interior, nici din exterior. Dar m-am convins că acesta (Volodimir Zelenski, n.red.) vrea să rezolve problema", a remarcat Lukaşenko.

Opinia ta contează. Comentează!