Jurnalul orei 19, 24 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 24 aprilie 2023, 20:08 | 596

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

După 18 ani de la fondare, Portul Internațional Giurgiulești s-a transformat într-o zonă gri, asemenea paradisurilor fiscale. Companiile rezidente în Port primesc o mulțime de facilități fiscale, fără a avea obligațiuni speciale față de stat. Vă arătăm într-o inevstigație Jurnal TV ce impozite au plătit firmele de acolo și cât le-a dat statul înapoi, dar vă spunem și cine face legea în portul de la Giurgiulești.

Epopeea Air Moldova continuă. Pasagerii companiei s-au pomenit cu planuri date peste cap, nervi întinși la maximum și bani pierduți. Mulți dintre cei care urmau să zboare astăzi de la Tbilisi la Chișinău nu ar fi reușit să ajungă la timp la Aeroport din cauza amânărilor și reprogramărilor repetate ale curselor aeriene.

Declaraţiile ambasadorului Chinei în Franţa, care a negat suveranitatea statelor formate după destrămarea URSS, au pus pe jar întreaga lume. Franța s-a arătat consternată, iar Letonia, Lituania şi Estonia i-au convocat astăzi pe ambasadorii Chinei în capitalele lor pentru clarificări. A reacționat și ministerul de Externe de la Chișinău.

Pentru unii Paștele Blajinilor a fost un prilej de a-i pomeni pe răposați și pentru reculegere, iar pentru alții - o cursă a exceselor și a ofrandelor din belșug pe morminte. Și în acest an oamenii din Soroca au adus la locul de veci al apropiaților bucate alese, fructe exotice şi băuturi fine. Unii dintre ei spun însă că, în acest an, au cheltuit mai puțini bani pe pomeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie