O nouă erupție în Guatemala
Externe 6 iunie 2018, 14:21 | 2056

Vulcanul Fuego din Guatemala s-a reactivat, la doar trei zile după prima erupție, care a provocat decesul a cel puțin 75 de oameni. Sute de persoane sunt în continuare dispărute. Salvatorii depun tot efortul pentru a scoate la suprafață eventuali supraviețuitori.

Nouă erupţie a vulcanului Fuego a emanat gaze toxice şi a aruncat lavă și roci în partea de sud a muntelui. Satele din apropiere au fost îngropate în cenuşă vulcanică şi noroi.

Noua erupţie a luat populația prin surprindere, întrucât vulcanologii declaraseră că erupţia de duminică, care a propulsat cenuşă la 10 kilometri înălţime, s-a încheiat și că în următoarele zile nu va fi nicio activitate a muntelui. Autorităţile au emis un nou ordin de evacuare. Până acum, peste trei mii de persoane şi-au părăsit locuinţele.

Vulcanul Fuego, unul dintre cei mai activi din America de Sud, a mai erupt o dată, la sfârșitul anului trecut, însă atunci victime nu au fost înregistrate. Potrivit specialiștilor, activitatea acestui vulcan se poate explica prin faptul că este situat de-a lungul așa-numitului Cerc de Foc al Pacificului.

Opinia ta contează. Comentează!