În contextul Zilei mondiale a apei, Societatea Crucii Roșii și ANSP au desfășurat campania „Apă pentru sănătate”
Social 22 martie 2024, 15:51 | 276

Grădina Publică din Chișinău a găzduit astăzi campania „Apă pentru sănătate”, la care au participat reprezentanții Crucii Roșii Moldova și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Experții le-au explicat cetățenilor care este legătura între apă calitativă și starea de sănătate a oamenilor. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei mondiale a apei.

ALEXANDR DASCALOV, coordonator sănătate, Societatea Națională de Crucea Roșie: "Am organizat un mini laborator în parcul național Grădina publică Ștefan cel Mare, unde va fi testată apa pe care o consumăm la câțiva parametri, care por fi efectuați în acest laborator improvizat. Scopul este în primul rând sensibilizarea opiniei publice cu privire la apa pe care o consumăm. Inclusiv câteva mesaje vor fi distribuite de către voluntarii Societății Naționale de Crucea Roșie, privind consumul rațional de apă."

Specialiștii de la ANSP au creat teste simple, inclusiv la nivelul de minerale, PH-ul, turbiditatea și conținutul de clor rezidual. Oamenii de rând au apreciat inițiativa organizatorilor.

Potrivit organizatorilor, astfel de evenimente s-au desfășurat la Edineț și la Soroca.

Opinia ta contează. Comentează!