SUA trimit aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România pentru a proteja Europa de Est
Externe 4 februarie 2022, 17:27 | 427

Trupele americane se pregătesc intens pentru desfășurarea în Europa de Est. Statele Unite au anunțat că vor trimite în total aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Ucraina și Rusia.

Soldații plecau de la Fort Bragg, în Carolina de Nord. Aproximativ 1.700 de militari, în principal din cadrul Diviziei 82 Aeropurtate, sunt trimiși în Polonia, în timp ce alți 300 se vor deplasa în Germania.

BRAD JORDAN colonel în armata americană: "Suntem pregătiți să facem orice va trebui pentru a susține NATO."

Ceea ce vedeți astăzi aici… este o instalație pe care parașutiștii o folosesc de obicei înainte de a se încărca pentru a-și desfășura operațiunea, a declarat Matthew Visser, purtător de cuvânt al armatei americane.

MATTHEW VISSER purtător de cuvânt al armatei americane: "Vrem să ne asigurăm că fiecare soldat care ajunge în avioane știe ce are de făcut, știe că este susținut de camarazii săi și că liderii au grijă ca ei să se întoarcă cu bine acasă."

Statele Unite au anunțat miercuri că vor trimite în total aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România pentru a proteja Europa de Est de o potențială propagare a crizei legate de masarea trupelor rusești în apropierea Ucrainei. Militarii americani care vor ajunge în România vor staționa, probabil, la baza militară de la Câmpia Turzii.

Potrivit primelor informații, vor fi 2.000 de soldați în plus doar în Polonia și alte câteva mii în sud, mai ales în România. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat miercuri că trupele vor fi disponibile în funcție de felul în care evoluează situația. Trimiterea acestor trupe suplimentare are menirea de a arăta sprijinul NATO pentru aliații săi, care se simt amenințați de acțiunile Rusiei.

Comasarea trupelor militare pe flancul de est al Europei este un semnal pe care rușii ar trebui să-l ia foarte în serios, scrie presa de la Washington. Prin această mișcare, America încearcă să dezamorseze „bomba” care stă să explodeze la granița cu Ucraina. Rusia a negat că intenționează să invadeze Ucraina. Joi, aceasta a acuzat Washingtonul că i-a ignorat apelurile de a atenua situația.

Opinia ta contează. Comentează!