Presa rusă scrie că momentul semnării decretelor de recunoaștere a independenței entităților separatiste a fost înregistrat
Externe 22 februarie 2022, 19:50 | 982

Reuniunea Consiliului rus de securitate și momentul în care Vladimir Putin a semnat decretele privind recunoașterea a două teritorii separatiste din estul Ucrainei ar fi putut fi înregistrate și nu prezentate în timp real, cum s-a crezut aseară. Despre aceasta scriu jurnaliștii de la Novaya Gazeta. Ei au observat că pe videoclipul cu semnarea documentelor, ceasul lui Putin arată ora 12:15, adică în urmă cu peste zece ore.

Jurnaliștii ruși scriu că există probabilitatea ca înregistrarea discuției să se fi făcut după-amiaza, iar difuzarea întâlnirii pe canale federale și online să fi fost lansată doar patru ore mai târziu. Ora de pe ceasul președintelui rus Vladimir Putin sugerează că discursul și semnarea decretelor au fost înregistrate cu zece ore mai devreme față de timpul real. Totodată, analizând după metadate, apelurile așa-numiților șefi ai regiunilor Doneţk şi Lugansk cu cererea de recunoaștere a independenței au fost înregistrate abia în jurul orei 14:00.

Presa rusă scrie că și ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse a fost înregistrată. Concluzia că reuniunea nu a fost arătată în timp real poate fi trasă din ceasul de pe mâna ministrului Apărării, Serghei Șoigu. Când Șoigu a urcat pe podium pentru a-și citi raportul, ceasul de pe mâna lui arăta ora 12:45, deși în timpul discursului șefului Ministerului Apărării la Moscova era deja aproximativ 17:00.

În plus, posibila editare a înregistrării ședinței Consiliului de Securitate este indicată și de faptul că după prim-ministrul Mihail Mișustin, la tribună a ieșit procurorul general Igor Krasnov să discute cu Vladimir Putin, dar raportul acestuia nu a fost niciodată prezentat. Filmul a surprins momentul, în care Krasnov a mers de pe podium la locul său, iar directorul Serviciului de Informații Externe, Serghei Naryshkin, dimpotrivă, a mers pe podium.

Opinia ta contează. Comentează!