În Japonia, politicienii vor să le creeze oamenilor un mediu de alegere liberă
Externe 30 martie 2021, 17:29 | 1047

Guvernul japonez le va da oamenilor posibilitatea să aleagă vaccinul cu care vor să fie injectați. În acest sens, au fost semnate contracte cu firmele Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Rata de reacții alergice severe, de anafilaxie, a fost mai ridicată în Japonia decât în Statele Unite și Europa, la persoanele care au primit vaccinul de la Pfizer.

Guvernul japonez le va pune la dispoziția cetățenilor informații cu privire la tipul de vaccin oferit în fiecare loc de vaccinare, a declarat un consilier guvernamental pentru campania de vaccinare.

FUMIAKI KOBAYASHI, consilier guvernamental pentru campania de vaccinare: "Vom crea un mediu, în care oamenii vor putea alege cu ce vor să se vaccineze."

Recunoscând că unii oameni sunt reticenți față de vaccinare din cauza îngrijorărilor cu privire la efectele secundare ale serului, politicienii vor să le creeze oamenilor un mediu de alegere liberă. Japonia nu s-a grăbit cu inocularea serului anti-Covid, campania de vaccinare începând abia în februarie, cu lucrătorii medicali. Vaccinarea persoanelor cu vârsta de cel puțin 65 de ani va începe de la jumătatea lunii aprilie, iar vaccinarea celorlalte grupe de vârstă se așteaptă să înceapă în vară. Guvernul japonez a semnat contracte cu firmele Pfizer, Moderna și AstraZeneca pentru un total de 314 milioane de doze.

Opinia ta contează. Comentează!