Ex-mercenar Wagner, prins la Aeroport
Social 12 martie 2024, 20:03 | 350

Polițiștii de frontieră l-au identificat printre pasageri la Aeroportul Internațional Chișinău pe un fost mercenar Wagner. Acesta a declarat că voia să ajungă în regiunea transnistreană la „un prieten”.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, bărbatul s-a prezentat luni, 11 martie, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cetățeanul de 36 de ani le-a comunicat polițiștilor că este aici într-o vizită scurtă și că urmează să ajungă la un prieten, în regiunea transnistreană.

COMUNICATUL IGPF: "În cadrul investigațiilor s-a constatat că „prietenul” aștepta în afara Aeroportului. Acesta a încercat să inducă în eroare autoritățile de securitate prin tăinuirea relațiilor dintre cei doi."

În urma evaluării riscurilor și a protocolului de securitate în vigoare, cetățeanului Federației Ruse, recunoscut ca fost mercenar Wagner, i-a fost refuzată autorizarea de trecere a frontierei, fiind întors pe cale aeriană. Responsabilii de la IGPF au ținut să menționeze că pentru a minimiza riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei sunt aplicate protocoale stricte, impunând un control sporit pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

Opinia ta contează. Comentează!