Mâine are loc Platforma de Sprijin
Social 16 octombrie 2023, 20:06 | 416

Reuniunea Platformei de Sprijin a Republicii Moldova se va desfășura mâine, la Chișinău. La eveniment vin reprezentanți ai peste 30 de țări și organizații internaționale. Platforma de Sprijin este o inițiativă comună a României, Germaniei și Franței. Este vorba de asistență politică, financiară și materială, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: "A nu se înțelege că aceste resurse sunt disponibile imediat. Nimeni nu vine cu punga pe scările Guvernului, vorbim despre acele angajamente, pe care le au partenerii și aceste fonduri care sunt oferite, ele sunt sistematizate pe necesitățile de bază."

Reuniunea se va desfășura la Palatul Republicii, începând cu ora 8:00. Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în capitala Germaniei, pe 5 aprilie trecut. Cea de-a doua ediție a avut loc la București, pe 15 iulie. A treia ediție a Conferinței a avut loc la Paris, pe 21 noiembrie trecut.

Opinia ta contează. Comentează!