Cântece pascale și urări de pace au răsunat în curtea Bisericii ”Sf. Dumitru” din Chișinău
Social 14 aprilie 2023, 19:43 | 798

Cântece pascale și urări de pace au răsunat în curtea Bisericii ”Sf. Dumitru” din Chișinău. Concertul a fost susținut de laureații Festivalului de cântec popular pascal ”Pentru tine, Doamne”. Evenimentul muzical a ajuns la a XXV-a ediție.

Cei care au ieșit în fața oamenilor au spus că s-au pregătit mult pentru acest eveniment.

Premiul mare la categoria tineret a fost oferit celor de la ansamblul ”Romanița”, de la centrul de Excelență în Medicină și Farmacie ”Raisa Pacalo”.

S-au pregătit zile la rând pentru evoluare și copiii din ansamblul ”Bujoreii”, de la Liceul cu profil de arte "Nicolae Sulac".

MARIN GANCIU, interpret, conducător al ansamblului ”Crăițele”: "Să păstrăm tradițiile noastre sfinte. Dacă le pierdem, dispărem și noi ca neam și ca tot."

VADIM SMÂNTÂNĂ, șeful Direcţiei educaţie, tineret şi sport sector Botanica: "Anul acesta a fost unul bogat. S-au înscris la concurs 18 colective din cadrul autorităților publice locale, din Chișinău și din suburbii, precum și instituțiile de învățământ de toate nivelurile. Echipele și ansamblurile laureate, sunt așteptate cu bunevoința bunului Dumnezeu și a părintelui Pavel Borșevschi ne primesc în curtea bisericii ”Sf. Dumitru”, pentru concertul de Gală al laureaților."

Opinia ta contează. Comentează!