Știrile Curente

Meteo Horoscop
Plahotniuc, vizat într-o anchetă penală
Șeful Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este vizat într-o anchetă penală deschisă în România pentru constituirea unui grup infracțional, șantaj, înșelăciune, dar și spălare de bani. Anunțul a fost făcut la "Cabinetul din umbră", după ce Jurnal TV a intrat în posesia ordonanței de începere a urmării penale in rem, adică pentru anumite fapte, emisă de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de la Bucureşti. 

Potrivit documentului, urmărirea penală a fost dispusă în baza unei plângeri depuse de către Veaceslav Platon încă în august 2016, pe când afaceristul era la Kiev. Platon le-a comunicat procurorilor români că în 2011 a purtat negocieri cu Vladimir Plahotniuc pentru preluarea, prin persoane interpuse de ambele părţi, a acţiunilor unor bănci şi societăţi comerciale înregistrate în Republica Moldova. Toată afacerea ar fi costat aproximativ 80 de milioane de dolari. Ulterior, însă, Platon și apropiații lui ar fi fost supuși mai multor intimidări din partea lui Plahotniuc, iar într-un final, oligarhul ar fi recuperat activele la un preț subevaluat. 

În cadrul emisiunii, a intervenit prin skype şi analistul politic român Sorin Ioniţă, care a făcut o paralelă cu situația de peste Prut. 

Moderatorul emisiuni a punctat și implicarea finului lui Plahotniuc în afacerile sale.

Ordonanţa de începere a urmăririi penale este din aprilie 2017. Vladimir Plahotniuc a fost telefonat pe parcursul întregii emisiuni "Cabinetul din umbră", dar nu a răspuns la apel. 
 
14 November 2017 19:18 269
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64