Jurnalul Săptămânii, 4 Decembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Iar nevoile nu se opresc aici. Am mers în raionul Florești să vedem cum se descurcă pensionarii acum, după ce au dat frigurile. Am descoperit că unii încă nu au făcut focul în sobe. Economisesc lemnele pentru zile și mai geroase. Pentru că noaptea e frig, oamenii se îmbracă mai gros, se învelesc cu 2-3 plăpumi. Dar nici frigul, nici pensiile, nici chiar lipsa pâinii pe masă nu este cea mai mare problemă... Singurătatea le macină necruțător bătrânețea.

Locuitorii unui bloc de pe bulevardul Moscova din capitală au intrat în panică. De câteva săptămâni încoace nu au liniște, pentru că parterul clădirii a devenit șantier, iar lucrările pentru un nou spațiu comercial zguduie toată clădirea. Oamenii spun că rezistența blocului e slăbită, iar în multe apartamente au apărut fisuri. Șeful de șantier și compania de construcție nu comentează, deocamdată.

Echipa de creație a emisiunii „Vânturile, valurile” de la postul nostru de televiziune lansează a doua ediție a Festivalului Filmului de un minut. Proiectul elaborat împreună cu Centrul Naţional al Cinematografiei prevede premii mari pentru creatori, profesioniști sau amatori. Lucrările pot fi expediate până la sfârșitul lunii mai, anul viitor.

Opinia ta contează. Comentează!