Patrula Jurnal TV, 18 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Audierea martorilor în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să organizeze dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Partidul Șor, a început la Judecătoria Chișinău, sector Buiucani. Printre martori este și un agent secret al Inspectoratului Național de Investigații. Acesta a declarat că șeful grupării era Andrei Baciurin, venit din Rusia. Potrivit martorului, Baciurin urma să-i învețe pe cei racolați cum să rupă cordonul polițiștilor în timpul protestelor stradale.

În Republica Moldova ar putea fi implementat proiectul american Crime Stoppers - un mecanism de furnizare a informațiilor despre anumite activități infracționale, care au loc sau sunt pe cale să se întâmple. Totul se face cu ajutorul unei aplicații mobile. Orice cetățean poate trimite la poliție text, video sau fotografii, fără a-și divulgă identitatea. ”În Statele Unite aplicația funcționează mai bine de 30 de ani”, ne-a spus James Fuda, directorul executiv al proiectului Crime Stoppers.

Răsturnare de situație în dosarul Alexandru Sârghi, bărbatul care și ispășește pedeapsa de 18 ani de pușcărie pentru escrocherie și delapidarea averii străine, după ce ar fi refuzat, în 2012, să-i cedeze afacerea lui Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc. Jurnal.md a aflat că cel puțin trei dintre cele patru dosare, pentru care Alexandru Sârghi a fost condamnat, au fost intentate ilegal, acuzarea bazându-se pe dovezi și declarații false. Alexandru Sârghi le-a relatat jurnaliștilor că după apariția investigației „Împrumutul”, în 2021, Dorin Damir ar fi căutat să discute cu el. Damir a refuzat însă să discute cu autorii investigației.

Opinia ta contează. Comentează!