Încă o persoană are statut de bănuit în dosarul adjunctului suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov
Justiţie 30 noiembrie 2021, 17:57 | 729

Încă o persoană are statut de bănuit în dosarul adjunctului suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov. Noul bănuit ar fi participat, în calitate de complice, la îmbogățirea ilicită a lui Popov. În dosar au fost audiate până acum 14 persoane în calitate de martori, iar Procuratura susține că declarațiile lor vin să confirme învinuirea.

Am încercat să aflăm de la procurorul de caz ce anume a făcut complicele lui Ruslan Popov.

NADEJDA BUSUIOC, procuror: "-Informația care este prezentă în comunicat este aceea pe care putem să o livrăm la această etapă -Nu vă cerem numele și prenumele. Vrem să înțelegem cum a ajutat și care este cota de participare? -Ar trebui să vă citesc din ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit, dar asta tot nu este corect. -Este din cadrul Procuraturii Generale această persoană? -Nu. Este o persoană privată."

Procurorii susțin că au fost autorizate și efectuate cinci percheziții pe lângă cele șapte operate în timpul reținerii lui Popov, în rezultatul cărora au fost ridicate peste 280 de documente contabile, acte juridice și alte înscrisuri. Procuratura anunță și despre faptul că a fost efectuată examinarea parțială a mai multor documente ridicate de la autoritățile publice și fișiere video și audio, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale. Urmează să fie efectuate expertiza tehnică a dispozitivelor electronice și expertiza de evaluare a bunurilor imobile și a utilajelor tehnice. Iar la persoana fizică ce desfășoară activitate de întreprinzător, implicată în dosar, vor fi efectuate controale fiscale. Am încercat să obținem o reacție de la avocatul lui Popov, însă acesta are telefonul deconectat. Pe 9 octombrie, procurorul Ruslan Popov a fost reținut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii SIS. Acesta este suspectat de îmbogățire ilicită, iar acum se află în arest la domiciliu.

Opinia ta contează. Comentează!