În Peru a fost reconstruit, în doar câteva zile, un pod suspendat printr-o tehnică veche de sute de ani - de împletire a funiilor
Externe 16 iunie 2021, 20:51 | 624

Un pod din Peru a fost reconstruit în doar câteva zile, fiind folosită vechea tehnică, de sute de ani, de împletire a funiilor. Pe durata pandemiei, podul cu pricina a avut de suferit, iar localnicii au decis să îl reconstruiască, scrie The Guardian.

Acest pod suspendat a fost folosit de peste 500 de ani pentru a conecta comunitățile despărțite de râul Apurimac. Guvernatorul regiunii Cusco a declarat că din cauza pandemiei, anul trecut podul nu a fost întărit, fapt ce a dus la prăbușirea lui, în luna martie curent. Podul lung de 30 de metri a fost reconstruit în stilul încă tradițional: prin împletirea unor funii. Echipe de lucrători de pe ambele părți ale râului au început să împletească pe frânghiile principale gigantice care fuseseră întinse deasupra râului, întâlnindu-se la centru în doar câteva zile. Acum opt ani, UNESCO a recunoscut tehnica tradițională, prin care a fost realizat acest pod și a inclus-o în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității.

Opinia ta contează. Comentează!