În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de Flurona
Social 27 ianuarie 2022, 15:35 | 741

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de Flurona, infecția simultană cu gripă și COVID-19. Pacientul este un copil de cinci ani. Între timp, numărul infectărilor cu infecția Covid crește. Ieri au fost testați pozitiv peste șase mii de persoane, un record nedorit.

Nicolae Jelamschi, directorul ANSP: "Marți a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de cinci ani. Starea copilului este satisfăcătoare, primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil, și gripă, și covid."

În ultima săptămână au fost depistate noi cazuri de infecție cu varianta Omicron. Nicolae Jelamschi, directorul ANSP: "Din 16 probe efectuate, 13 sunt varianta Omicron, trei cazuri sunt varianta Delta. Practic o treime din populație, din cei care sunt infectați, sunt infectați cu varianta Omicron."

Sunt în creștere și cazurile de infecții respiratorii acute, dar și de gripă. 44 de persoane au fost diagnosticate cu gripă, a precizat funcționarul.

Nicolae Jelamschi, directorul ANSP: "Este rezultatul sărbătorilor noastre și tradițiilor de iarnă. Probabil că în partea a doua a lunii februarie vom ajunge la apogeul acestui val."

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a prezentat datele monitorizate în perioada 17-23 ianuarie curent.

Opinia ta contează. Comentează!