Opt persoane au fost amendate pentru că nu aveau certificate COVID-19
Justiţie 7 februarie 2022, 20:08 | 1113

Opt oameni din 135, care se aflau într-un club de noapte din Chișinău, în noaptea de 29-30 ianuarie, au fost amendați pentru că nu aveau asupra lor certificate COVID-19. Poliția precizează că în interior nu se aflau procurori, judecători sau reprezentanți ai instituțiilor statului, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

Potrivit Direcției de Poliție Chișinău, administrația clubului de noapte s-a ales cu două proceduri contravenționale pentru încălcarea măsurilor epidemiologice stabilite de CNESP, dar și cu un dosar penal pentru privațiunea ilegală de libertate a oaspeților localului.

MARIN GARAZ, șeful interimar al Direcției de Poliție Chișinău: "Au fost identificate și documentate opt persoane, care s-au ales cu amenzi contravenționale. În privința persoanelor juridice ale acestui local au fost pornite două proceduri contravenționale. În ambele cazuri, persoana juridică a fost trasă la răspundere contravențională. Totodată, în privința persoanei date a fost pornit dosar penal pentru privațiune ilegală de libertate, care se examinează de organul de urmărire penală IP Ciocana."

Marin Garaz a negat informația, potrivit căreia la acea petrecere au participat procurori, judecători și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție.

MARIN GARAZ, șeful interimar al Direcției de Poliție Chișinău: "Dintre persoanele care la moment au fost identificate, procurori, judecători sau alți reprezentanți ai organelor statului nu au fost stabiliți."

În seara zilei de 29 ianuarie, mai mulți polițiști au dat buzna cu verificări la un local din sectorul Râșcani al Chișinăului, unde se desfășura o petrecere privată. Administrația și paza localului au încuiat localul cu tot cu oaspeți timp de 3-4 ore și au refuzat să coopereze cu oamenii legii. Printre cei prezenți în sală s-ar fi aflat judecători, procurori și ofițeri ai CNA. Ulterior, Centrul Naţional Anticorupţie a dezmințit informațiile despre participarea unor angajați ai instituției la petrecerea respectivă. Ulterior, cu același mesaj a venit Procuratura Generală, în care a menționat că niciun angajat al instituției nu a fost în localul cu pricina. Potrivit poliției, dacă vor fi găsiți vinovate, persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă de la 15 la 25 de mii de lei, iar persoanele juridice - cu până la 75 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!