Ion Guzun și Stela Subotin au fost desemnați de CSM
Justiţie 21 septembrie 2021, 16:47 | 1358

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor are noi membri. Este vorba despre Ion Guzun și Stela Subotin, care au fost desemnați astăzi prin vot de Consiliul Superior al Magistraturii. Au mai depus dosarele Oleg Pantea și Sergiu Balaban. Acesta din urmă a fost exclus din ultima etapă a concursului pentru că nu s-a prezentat la ședința CSM.

ION GUZUN, candidat: "Cu mulți dintre dumneavoastră am colaborat, dar și cu alte două instituții ierarhice ale CSM, cu alți judecători, așa că selecția, evaluarea și promovarea judecătorilor nu îmi este străină și mă voi dedica atunci când colegiu își va începe activitatea."

STELA SUBOTIN, candidat: "Pe parcursul întregii activități am demonstrat calități de devotament în lucrul pe care l-am efectuat, ceea ce pot face și pe viitor. Consider că aportul meu la promovarea profesională a judecătorilor în sistem."

OLEG PANTEA, candidat: "Consider că experiența acumulată pe parcursul a 18 ani îmi permite să particip imparțial în calitate de membru al colegiului la care candidez."

DOREL MUSTEAȚĂ, președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii: "Cu șapte voturi "pro" și unul "împotrivă", Consiliul Superior al Magistraturii hotărăște: se desemnează Guzun Ion și Stela Subotin în calitate de membri ai Colegiului pentru selecția judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile pentru un mandat de patru ani. Prezenta hotărâre poate fi contesta la Curtea de Apel Chișinău într-un termen de 30 de zile."

Colegiul de evaluare este constituit din șapte membri. Cinci judecători reprezintă instanţele de toate nivelurile (Curtea Supremă de Justiţie, curţile de apel şi judecătoriile), iar doi membri sunt desemnați de CSM din rândul societăţii civile.

Opinia ta contează. Comentează!