Dosarul capturii record de heroină: Șapte suspecți, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile
Justiţie 21 iunie 2021, 20:17 | 1191

Șapte persoane reținute recent în dosarul ”captură record de heroină” au fost plasate în arest preventiv. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, s-a pronunțat astăzi în privința a patru dintre cei șapte reținuți. Doi dintre aceștia sunt cetățeni turci, care se aflau legal pe teritoriul Republicii Moldova. Niciunul dintre cei patru aduși astăzi în fața magistraților nu a răspuns la întrebări. Toți aveau cătușe pe mâini, iar când au fost filmați de jurnaliști, au încercat să-și acopere fața.

Am reușit să vorbim cu avocatul unui cetățean turc, învinuit în această schemă. El ne-a spus că va contesta la Curtea de Apel decizia instanței, deoarece clientul său se declară nevinovat. Procurorul de caz, din cadrul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale, s-a eschivat de la un răspuns explicit.

VIOREL GAINA, procuror PCCOCS: "Au fost identificate șapte persoane, iar la moment se fac acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate. -De ce sunt acuzate aceste șapte persoane? -În comunicatul de presă o să aflați."

Primele informații despre o captură de 235 de kilograme de heroină au apărut pe 19 iunie. Responsabilii din cadrul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale au confirmat faptul că a fost destructurat un grup criminal organizat și reținută o anumită cantitate de droguri, fără să dea detalii. Doi cetățeni ai Turciei și doi ai Republicii Moldova au primit luni arest preventiv. Alte trei persoane suspecte au primit aceiași măsură de pedeapsă duminică. Potrivit surselor noastre, dintre cei trei, doi ar fi originari din autonomia găgăuză.

Opinia ta contează. Comentează!