Jurnalul Săptămânii, 13 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Termenul de răspuns al autorităților la solicitările de informații urmează să fie redus de la 15 zile lucrătoare, cât este în prezent, la 15 zile calendaristice. Sunt prevederile unui proiect de lege privind accesul la informațiile de interes public, aprobat de Parlament în prima lectură.

Și-a transformat visul în realitate, iar acum are propria ei afacere. Romanița Alexeev, o tânără din Chișinău, a creat un atelier, în care lucrurile vechi și uzate primesc o nouă viață. Ideea a fost pusă în practică după ce tânăra a obținut 7.500 de euro drept credit nerambursabil, participând la proiectul EU4Youth – Social Innovation Impact, finanțat de Uniunea Europeană.

Zeci de moldoveni, care urmau să zboare miercuri noaptea de la Dublin la Chișinău, cu avionul companiei HiSky din Republica Moldova, au fost blocați timp de peste 17 ore în aeroportul din Manchester. Potrivit pasagerilor, aeronava care urma să-i ducă la Chișinău, a aterizat la Manchester la scurt timp după decolarea din Dublin, din cauza unei defecțiuni tehnice. După mai multe ore, timp în care oamenii au stat fără hrană și au dormit pe unde au apucat, problema a fost rezolvată, iar aceștia au decolat spre casă. Compania HiSky nu a comentat situația, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!