Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru data de 3 decembrie, amânată din cauza pandemiei
Justiţie 29 noiembrie 2021, 16:08 | 762

Adunarea Generală a Judecătorilor, programată pentru 3 decembrie curent, a fost amânată astăzi in nou, printr-o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii. Instituția a invocat pandemia de Covid-19.

DOREL MUSTEAȚĂ, președintele interimar al CSM: "În adresa CSM a parvenit răspunsul la solicitarea adresată către Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Astfel, ANSP recomandă organizarea Adunării Generale a Judecătorilor în format online. Deci, având în vedere recomandarea nominalizată și faptul că la moment este imposibil să organizăm această adunare în format electronic se impune soluția de a amâna Adunarea Generală a Judecătorilor."

”Pentru” amânare au votat opt membri ai CSM. În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor urmau să fie aleși șase membri permanenți și doi membri supleanți al CSM, patru membri în Colegiul pentru selecția și cariera judecătorului, trei membri de evaluare a performanțelor judecătorilor și trei membri supleanți ai Colegiului disciplinar.

O reprogramare a Adunării Generale a Judecătorilor a fost făcută pe 21 septembrie. Atunci, magistrații CSM au decis să amâne evenimentul pentru data de 3 decembrie, în loc de 1 octombrie, cum era stabilit inițial.

Cea din urmă adunare generală a judecătorilor a avut loc în martie 2019, iar toate reuniunile planificate de atunci încoace au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19.

Opinia ta contează. Comentează!