Finul de cununie al lui Adrian Nichifor, Boris Sprâncean, a fost reținut pentru 72 de ore
Justiţie 1 decembrie 2021, 19:42 | 18972

La trei săptămâni de când finul lui Adrian Nichifor, Boris Sprîncean a făcut dezvăluiri la Jurnal TV despre schemele în care era implicat nașul său, a fost extrădat de autoritățile germane. Informația ne-a fost confirmată de soția acestuia. Responsabilii de la Procuratura Generală confirmă că Sprîncean a fost reținut pentru 72 de ore, dar neagă extrădarea lui. Boris Sprîncean este acuzat de complicitate la furt și spălare de bani în proporții deosebit de mari în operațiunea cu carduri bancare.

În 2016, apropiatul lui Vladimir Plahotniuc, Adrian Nichifor, aflat în Penitenciarul Nr.13 l-ar fi rugat pe finul său de cununie, Boris Sprîncean să-i deschidă un cont bancar. Urma ca un prieten de-al lui Nichifor să-i transfere 50 de mii de dolari pe cont din America. Sprîncean spune că a refuzat și i-a propus verișorului său. Cel din urmă a acceptat, dar Sprîncean l-a însoțit pe verișor la bancă atunci când s-au făcut tranzacțiile. Acei bani urmau să-l ajute pe Nichifor să scape de pușcărie.

BORIS SPRÎNCEAN, finul lui Adrian Nichifor: "S-au făcut, din câte țin minte, două tranzacții. Mai întâi o sută de mii, ulterior 200 de mii de lei, dar el totuși insista să fiu eu la bancă cu Ruslan, pentru a se asigura că banii nu vor dispărea."

Asta a declarat Sprîncean în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV pe 11 noiembrie. Noaptea trecută, la ușa lui, în Germania, au bătut polițiștii germani. I-au dar zece minute ca să-și strângă lucrurile, ne-a spus soția lui Sprîncean.

INGA SPRÎNCEAN, soția: "Au venit la ora 12 noaptea și ne-au comunicat că trebuie să plecăm. Ne-am luat lucrurile, ne-au dat 10 minute pentru asta și ne-au dus la Aeroport. Fără explicații, era oră târzie și, respectiv, nu am luat legătura cu avocatul."

Au ajuns în Moldova, iar de la Aeroport a ajuns în izolator, spune Inga Sprîncean. Responsabilii de la Procuratură susțin însă contrariul.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt Procuratura Generală: "Nu este vorba de o procedură de extrădare. Pe 30 noiembrie 2021, Sprîncean Boris s-a prezentat benevol la punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău unde a fost reținut de oamenii legii pe un termen de 72 de ore, ținând cont de faptul că în decembrie 2020 a fost emis ordin de reținere și anunțare în cătare."

Boris Sprîncean are calitatea de bănuit într-un dosar aflat în gestiunea PCCOCS fiindu-i încriminate două capete de acuzare: complicitate la furt și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Opinia ta contează. Comentează!