Jurnalul Săptămânii, 23 Decembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Crește numărul șomerilor tineri. Statisticile arată că numărul total al persoanelor fără un loc de muncă este de peste 39 de mii, iar unul din cinci are până la 24 ani. Cei mai mulți șomeri sunt bărbați. Aceștia afirmă că ar vrea salarii mari și alte motivații, dar nu le găsesc, deocamdată.

Bașcanul Evghenia Guțul a mers la Bruxelles unde s-a plâns că găgăuzii sunt lipsiți de drepturi. „Chișinăul nu mișcă un deget pentru a opri procesul. Autoritățile centrale de la Chișinău excelează în instaurarea cenzurii, represiunii politice și abuzului de putere”, a mai spus Guțul în capitala europeană, invitată acolo de o organizație neguvernamentală. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a respins acuzațiile. La Bruxelles, Evghenia Guțul a evitat să spună clar ce crede despre războiul Rusiei împotriva Ucraina sau despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Avea de toate, purta haine scumpe și nu ieșea niciodată din curte fără bodyguarzi. Lua micul dejun într-un un local din centrul Chișinăului, apoi se îndrepta spre una dintre judecătorii. După procese, pe la ora prânzului, mânca la un restaurant scump, unde zăbovea ore în șir pe TikTok. Și așa era zi de zi, povestesc fostele gărzi de corp ale lui Cristian Rizea, care s-a ascuns de justiția română mai mulți ani, dar în cele din urmă a fost extrădat din Republica Moldova. Bodyguarzii lui Rizea spun că așa și n-au înțeles cum acest om făcea bani, dacă de fapt nu se ocupa cu nimic la Chișinău. Pe de altă parte, mulți cetățeni moldoveni se plâng astăzi că respectivul i-a prejudiciat de sume mari de bani.

Opinia ta contează. Comentează!