Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania
Externe 18 iunie 2021, 20:03 | 561

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania, unde situaţia epidemiei de COVID-19 este în netă ameliorare, a anunţat vineri şeful guvernului, Pedro Sanchez, transmite AFP. Franţa a ridicat joi obligativitatea purtării măştii în exterior, iar Germania se orientează şi ea spre o renunţare treptată la această obligaţie.

PEDRO SNACHEZ prim-ministrul Spaniei: "Mi-ar plăcea să încep prin a face un anunț foarte important pentru mai bine de 47 de milioane de oameni din țara noastră. Vă anunț că vom convoca un consiliu extraordinar al miniștrilor pentru joi și vom propune societății spaniole să nu fie obligatorie purtarea măștii în spații publice, începând cu sâmbătă, 26 iunie."

Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, a declarat Pedro Sanchez cu ocazia unei deplasări la Barcelona. Străzile şi feţele spaniolilor îşi vor recăpăta aspectul normal, a salutat șeful guvernului de la Madrid. În Spania, purtarea măştii în spaţiile deschise a fost impusă în mai 2020 pentru toate persoanele de peste șase ani. În aprilie, autorităţile au fost totuşi nevoite să dea înapoi în urma scandalului provocat de un text care impunea purtarea măştii chiar şi pe plajă.

Cu un bilanţ de peste 80.000 de decese din peste 3,7 milioane de cazuri de infectare, Spania este una din ţările europene cel mai puternic lovite de pandemie. Însă numărul cazurilor noi a scăzut drastic în ultimele săptămâni, odată cu avansarea campaniei de vaccinare. Conform celor mai recente statistici guvernamentale, 13,6 din cei aproape 47 milioane de spanioli, adică 28,7% din populaţie, au încheiat schema de vaccinare împotriva COVID-19, iar 47,1 la sută au primit cel puţin o doză, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE