S-a stabilit că există bănuieli rezonabile că factorii de decizie din cadrul ASP au încheiat contracte frauduloase
Justiţie 22 octombrie 2021, 16:00 | 992

Licitația în valoare de jumătate de miliard de lei, inițiată de fosta conducere a Agenției Servicii Publice în luna aprilie curent, a ajuns în atenția Procuraturii Generale. Este pornită urmărire penală pentru abuz de serviciu.

Potrivit procurorilor, sunt bănuieli rezonabile că factorii de decizie din cadrul Agenției Servicii Publice au încheiat contracte de prestări servicii și acorduri adiționale frauduloase în scopul favorizării unui agent economic concret.

PROCURATURA DESPRE LICITAȚIILE DE LA ASP: "Prin urmare, sunt investigate circumstanțele în care aceștia sunt suspectați că au majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, fapt ce a prejudiciat interesele statului."

Se arată în comunicatul procuraturii.

La sfârșitul luni aprilie curent, ASP a anunțat o licitație în valoare de 500 de milioane de lei pentru procurarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. Deputatul PAS Radu Marian a cerut atunci ca licitația să fie stopată motivând că la depozitul ASP există o rezervă de 400 de mii de blanchete, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ un an. Ulterior, șeful ASP Vladislav Zara a acuzat Președinția că ar face presiuni asupra ASP pentru a anula licitația nominalizată. Președinția a declarat că acuzațiile directorului Agenției vin după ce instituțiile de drept au fost sesizate pe acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!