Jurnalul Săptămânii, 26 Decembrie

Prezentat de Adrian Prodan

Medicii, luptătorii din prima linie cu virusul, și care au fost infectați cu COVID-19, au rămas fără indemnizațiile de 16 mii de lei, pe care ar fi trebuit să le primească după tratament. Printre aceștia se numără și Hartina Scorțescu din satul Molești, raionul Ialoveni, care a dedicat medicinei aproximativ 50 de ani. Acum simte că statul o minte. Femeia vrea să-și primească banii care i-au fost promiși, în caz contrar va depune o plângere în judecată.

Un proiect controversat care vizează farmaciștii a fost propus de deputații Partidului "Șor" și cei din Platforma "Pentru Moldova". El prevede crearea așa-ziselor farmacii mobile. Proiectul a stârnit un val de critici din partea farmaciștilor. Specialiștii susțin că inițiativa reprezintă o lovitură pentru întregul sistem medical. De aceeași părere sunt oamenii de rând, dar și unii juriști.

Acum vă prezentăm o poveste de suflet. Veronica Miron crește singură cinci copii. Muncește mult pentru a le tăia din lipsuri. Soarta, însă, a lăsat-o pe drumuri. Pentru a evada din mrejele soțului violent, a fost nevoită să lase tot ce a agonisit. A făcut-o pentru copii, ca ei să fie în siguranță. Sunt harnici și modești. Din puținul pe care îl au, pun deoparte și pentru zile negre. Nu trăiesc din mila oamenilor, dar cei 15 mii de euro necesari pentru a-și cumpăra propria casă, e o sumă prea mare pentru ei.

Opinia ta contează. Comentează!