Jurnalul Săptămânii, 29 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Circa 200 de salvatori au intervenit pentru lichidarea consecințelor furtunii, care s-a abătut asupra mai multor localități, inclusiv orașul Chișinău. În peste 75 de sate au fost pene de curent. Crengile sau chiar copacii dați la pământ au blocat traficul rutier pe mai multe străzi și drumuri naționale. Vântul puternic a distrus mai multe construcții.

Ploaia și vântul au făcut pagube mari în raioanele Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În mai multe localități, furtuna a smuls acoperișuri de pe clădiri, iar în altele, ploile au distrus zeci de hectare de grâne sau livezi. În dimineața zilei de astăzi, peste 50 de sate erau deconectate de la energia electrică.

La trotuar, pe asfaltul încins de soare găsești orice vrei - și legume, și carne, și lactate. La 30 de grade, vânzătorii ambulanți dau asigurări că marfa este proaspătă, nu prezintă pericol. Se întâmplă în preajma Pieței centrale, unde a fost echipa noastră de filmare. Specialiștii avertizează despre riscul de intoxicare alimentară și recomandă oamenilor să nu cumpere produsele din locurile neautorizate.

Opinia ta contează. Comentează!