Agresorul din Florești, care a ucis un tânăr din Vărvăreuca, a dispărut chiar în ziua în care urma să fie pronunțată sentința
Social 27 iulie 2021, 19:01 | 17017

Agresorul din Florești, care a ucis un tânăr de 25 de ani din satul Vărvăreuca, a dat bir cu fugiții chiar în ziua în care judecătorii urmau să pronunțe sentința. Totul s-a întâmplat în luna ianuarie într-o benzinărie din Florești, când fiin beat, el l-a lovit pe băiat în cap cu o bară de la haltere. Acesta a murit la spital. Dosarul criminalului cu antecedente penale, în vârstă de 28 de ani, a ajuns pe masa magistraților luna trecută.

Potrivit procurorului de caz, Ion Prodan, agresorul se afla în arest la domiciliu. El urma să se prezinte în fața judecătorilor pentru a-și primi pedeapsa, dar nu a mai făcut-o. În ziua în care avea să aibă loc ultima ședință, Ion Grușco a dispărut, având la el buletinul și bani. Oamenii legii bănuiesc că acesta ar fi fugit în stânga Nistrului și urmează să fie anunțat în căutare internațională. Pe lângă pedeapsa pentru omor, el mai riscă ani buni pentru eschivare.

Anterior, familia tânărului omorât, Victor Brumă, spunea că prin obținerea unor certificate medicale, făptașul ar încerca să scape de pedeapsă. Rudele băiatului ucis speră ca procurorii și judecătorii să facă dreptate în acest caz, iar cel vinovat să stea după gratii.

Nenorocirea s-a produs pe 16 ianuarie într-o benzinărie din orașul Florești. Atunci, Victor Brumă, care era însoțit de un prieten, a fost lovit în cap cu o bară de la haltere - lovitură care i-a provocat ulterior moartea. Agresorul s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani cu antecedente penale, care, potrivit procurorului de caz, era beat în momentul atacului. El și-a recunoscut vina și riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie