Jurnalul Săptămânii, 9 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Producătorii din Republica Moldova nu au soluții pentru comercializarea merelor în Rusia, iar piața europeană nu poate accepta întreaga cantitate de mere, stocată acum în frigidere. Subiectul a fost discutat în cadrul unei dezbateri.

Refugiații din Ucraina își caută un loc de muncă în Republica Moldova, pentru a nu trăi doar din mila oamenilor. Procedura de angajare a cetățenilor ucraineni a fost simplificată începând cu 1 martie. Multora le-a reușit. Printre cei norocoși e și Olga Osacenco, care s-a angajat recent pe post de bucătar în orașul Edineț. Tot acolo s-a făcut manager la o companie o altă tânără refugiată.

Copiii din grădinițe sunt alimentați aproape ca deținuții din pușcării. O echipă Jurnal TV a constatat că diferențele sunt nesemnificative. De exemplu, dacă în penitenciare deținuții au parte de carne și pește în fiecare zi, în școli, elevii mănâncă pește o dată la două săptămâni. Este diferită și dotarea tehnică a bucătăriilor. Cele mai moderne utilaje le au bucătarii din închisori și cei din spitale, iar blocurile alimentare în instituțiile de educație arată dezolant.

Opinia ta contează. Comentează!