Jurnalul Săptămânii, 9 Martie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

O joacă aparent nevinovată a elevilor, dar cu îmbrânceli evidente, a pus pe jar administrația unui liceu din Chișinău. Scandalul a fost generat de un video, în care doi copii sunt scoși forțat din sala de clasă și duși în toaletă. Ministerul Educației a demarat o anchetă internă.

Serviciul social „asistență personală” a fost suspendat. Cel puțin, „până se găsesc bani”, afirmă Primăria care pasează responsabilitatea spre autoritățile centrale. Șeful Direcției asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, ne-a declarat că nu a fost loc de altă decizie, de vreme ce Guvernul nu a alocat bani în acest sens.

Actualul buletin de identitate, pe care îl au cetățenii Republicii Moldova, va deveni istorie. Guvernul a aprobat proiectul unui nou document - cartea de identitate, care ar putea fi pusă în circulație în anul viitor. Autoritățile asigură că falsificarea va fi imposibilă.

Opinia ta contează. Comentează!