Demisia judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul a fost aprobată
Justiţie 26 ianuarie 2021, 17:27 | 872

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat astăzi cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Veleva face parte din completul de judecători, care examinează dosarul Șor, fiind și raportor. Totuși, judecătorii CSM au refuzat să aprobe solicitarea Ninei Veleva de a pleca onorabil din funcție.

ION CREȚU, membru al CSM: "Eu aș solicita ca să formulați dispozitivul hotărârii în așa fel încât să nu trebuiască redactat, ori votăm demisia simplă, ori demisia onorifică."

După mai multe schimburi de replici, membrii CSM au tras concluzia că formula ”demisia onorabilă” nu se potrivește în cazul judecătoarei Nina Veleva.

Membrii CSM au votat unanim solicitarea de demisie a judecătoarei de la Curtea de Apel Cahul. Cererea acesteia a fost depusă încă în noiembrie trecut, iar astăzi a fost a patra oară când subiectul a fost examinat de către CSM. În cererea sa, Nina Veleva a insistat pe plecarea onorabilă din funcție. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile, a anunțat președintele interimar al CSM, Luiza Gafton. Dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, a fost transferat la Curtea de Apel Cahul în februarie 2018. De atunci au fost numite zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amânate pe diverse motive. Examinarea cauzei se află la faza cercetării judecătorești.

Opinia ta contează. Comentează!