Discurs emoționant la summitul ONU
Externe 24 septembrie 2019, 15:57 | 1366

Tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg şi alţi 15 copii au depus o plângere la Naţiunile Unite, acuzând cinci dintre marile economii ale lumii că au încălcat drepturile omului și nu au luat măsuri pentru a opri criza climatică. S-a întâmplat la scurt timp după ce, cu lacrimi în ochi, adolescenta suedeză i-a mustrat pe liderii mondiali prezenţi la summitul ONU pentru climă.

Imediat după acest discurs, 16 activiști pentru mediu, printre care și Greta Thunberg, au depus o plângere la Națiunile Unite, ce vizează Germania, Franţa, Brazilia, Argentina şi Turcia. Ei au acuzat aceste țări că ar fi încălcat drepturile copiilor prin lipsa de implicare în vederea stopării degradării climei. Despre nevoia unor măsuri urgente a vorbit și secretarul general al ONU.

O prezență neașteptată la summitul ONU pentru climă a fost Donald Trump, care anunțase anterior că nu va asista la discuții. Activista Greta Thunberg nu și-a putut ascunde nemulțumirea când l-a zărit pe oficialul american.

Președintele american a părăsit întrunirea după doar 10 minute. În schimb, în timpul discuțiilor, lideri din câteva zeci de state au promis măsuri drastice în vederea protejării mediului şi combaterii încălzirii globale. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie