Dosarul „Metalferos” a fost trimis în judecată
Justiţie 8 februarie 2022, 19:24 | 861

Dosarul „Metalferos” a fost trimis în judecată. Pe banca acuzaților au ajuns exponenții uneia din cele cinci grupări care făceau parte din schema lui Plahotniuc de la Metalferos. Potrivit surselor Jurnal TV, aceasta era condusă de omul de afaceri Nicolae Pelin și a reușit să prejudicieze compania, în care statul deține pachetul majoritar, cu peste 700 de milioane de lei.

Potrivit procurorilor, opt persoane sunt acuzate de crearea și conducerea unui grup criminal organizat, escrocherie în proporții deosebit de mari și spălarea banilor. Procuratura confirmă cele relatate în investigația Jurnal TV din decembrie 2021, cu privire la schemele infracționale prin care companiile lui Nicolae Pelin au cauzat, în perioada 2018-2019, un prejudiciu de peste 700 de milioane de lei firmei „Metalferos”. De asemenea, Procuratura confirmă că ar fi vorba despre cinci grupuri criminale, care au făcut parte din rețeaua oligarhului Plahotniuc, precizând că în privința celorlalte urmărirea penală continuă.

Nicolae Pelin a fost unul dintre businessmanii favoriți ai regimului, fiind bun prieten cu mai mulți exponenți ai PD, între care și Iurie Luncașu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din anturajul lui Plahotniuc. RISE-Moldova a scris că Luncașu ar fi controlat ani la rând cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est. Pelin deține afaceri de milioane, preponderent în domeniul colectării deșeurilor metalice, dar și un adevărat imperiu imobiliar cu numeroase apartamente în complexe locative de lux, complexe rezidențiale în zone de elită, mai multe clădiri cu spații de chirie pe strada pietonală din capitală, dar și o vilă în Elveția. În timpul filmărilor, Pelin a agresat jurnaliștii noștri.

Opinia ta contează. Comentează!