Polițiștii care au fost reținuți pentru contrabandă de 1,5 milioane de lei sunt cercetați și pentru trafic de droguri
Justiţie 30 noiembrie 2021, 15:27 | 1150

Polițiștii reținuți acum trei săptămâni, pentru contrabandă în valoare de 1,5 milioane lei, sunt cercetați și pentru trafic de droguri. Experții au depistat în cadrul perchezițiilor o substanță, care s-a adeverit a fi heroină.

Pe numele celor trei angajați ai MAI reținuți pe 10 noiembrie curent a fost pornită urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea drogurilor.

PROCURATURA OFERĂ DETALII DESPRE TREI POLIȚIȘTI REȚINUȚI: "Rezultatele au relevat faptul că substanța solidă, cu aspect de praf, este heroină. Pe ”piața neagră”, costul acesteia ar fi de aproximativ 200 de mii de lei. Ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea, și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari."

Filiera de contrabandă a fost destructurată pe 10 noiembrie curent, când au fost ridicate loturi de mărfuri în valoare de circa un milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor. Au fost reținuți trei indivizi, dintre care doi sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. O altă persoană, tot polițist, a reușit să fugă în regiunea transnistreană, fiind acum în căutare. Procurorii au stabilit că mărfurile de larg consum erau aduse în Republica Moldova din regiunea Odesa, de la Piața ”kilometrul 7”. Mărfurile erau stocate în regiunea transnistreană, în localitățile din Zona de Securitate. De acolo, bunurile erau preluate și transportate peste Nistru cu mașini, care aveau plăci de înmatriculare false. Gruparea a fost filată timp de nouă luni de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate.

Opinia ta contează. Comentează!