Spania intenţionează să înceapă vaccinarea copiilor între 12 şi 17 ani înainte de începerea noului an școlar
Externe 4 iunie 2021, 20:34 | 1321

Spania intenţionează să înceapă vaccinarea copiilor între 12 şi 17 ani cu aproximativ două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, în septembrie. Despre acest lucru a anunțat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias. Potrivit autorităților de la Madrid, ţara se apropie de pragul de zece milioane de persoane complet vaccinate anti-COVID19.

CAROLINA DARIAS, ministru spaniol al Sănătății: "Vaccinarea cu Pfizer a copiilor ce au vârste între 12 și 17 ani fost autorizată de Agenția Europeană a Medicamentului. Au fost mai multe studii privind vaccinul Moderna, așa că ideea noastră este să propunem Comisiei de Sănătate Publică, înainte de începerea anului școlar, să începem inocularea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani."

Propunerea trebuie ratificată de comisia de sănătate publică din cadrul ministerului condus de Carolina Darias. Ea a precizat că peste zece milioane de persoane - puţin peste o cincime din populaţie - ar trebui să fie complet vaccinate până vineri seara, autorităţile fiind pe cale să atingă obiectivul de imunizare a 70 la sută din populaţie până la jumătatea lunii august. Spania îşi imunizează populaţia pe grupe de vârstă şi, în prezent, se concentrează asupra persoanelor cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, cu unele regiuni care au început imunizarea la grupa de vârstă 40-49 de ani.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru a fi utilizat la copiii începând cu vârsta de 12 ani, însă a afirmat că decizia cu privire la momentul lansării campaniei de vaccinare la această grupă de vârstă le revine statelor membre. Germania a anunţat că intenţionează să înceapă vaccinarea tinerilor din 7 iunie, în timp ce Italia a afirmat că îşi va extinde în curând campania de vaccinare pentru a include şi copiii. Agenţia pentru medicamente din Marea Britanie a extins joi autorizaţia de utilizare a vaccinului anti-COVID19 de la Pfizer/BioNtech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, după o "examinare riguroasă privind siguranţa sa", relatează AFP. Bazată pe alte trei vaccinuri, în plus faţă de Pfizer/BioNtech, campania britanică de vaccinare nu recomandă utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, după temeri legate de cazuri rare de tromboză.

După un lockdown lung şi strict pe perioada iernii, Marea Britanie a cunoscut o îmbunătăţire a situaţiei sanitare care i-a permis ridicarea restricţiilor, însă în prezent se confruntă cu o creştere a cazurilor, în mare parte pusă pe seama răspândirii variantei indiene a coronavirsului, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie