Image-Description
Bombardamente din aer și explozii în Odesa, în timpul nopții; Armata rusă concentrează atacurile în sudul și estul Ucrainei
Internaţional 3 aprilie 2022, 14:02 | 1472

Rușii au atacat cu rachete din aer depozite de combustibil din Odesa. Mai multe rachete au lovit duminică dimineaţa o rafinărie în Odesa, sudul Ucrainei, ale cărei depozite de combustibil sunt în flăcări şi deocamdată nu se ştie dacă atacul s-a soldat cu victime, transmite EFE.

Rușii au atacat cu rachete din aer depozite de combustibil din Odesa

Mai multe rachete au lovit duminică dimineaţa o rafinărie în Odesa, sudul Ucrainei, ale cărei depozite de combustibil sunt în flăcări şi deocamdată nu se ştie dacă atacul s-a soldat cu victime, transmite EFE.

Potrivit sursei citate, rachetele au lovit la ora locală 06:00 această infrastructură situată în nordul oraşului, lângă port, unde ajunge un oleoduct din Rusia, conform Agerpres.

Pe contul său de Telegram, primăria oraşului se limitează deocamdată să informeze că "Odesa a fost atacată din aer", că "unele rachete au fost doborâte de apărarea aeriană" şi că "s-au raportat incendii în unele zone".

Exploziile (cel puţin şase de diverse intensităţi) s-au resimţit la kilometri distanţă, iar de la complexul lovit se ridicau trei coloane de fum care putea fi văzute din tot oraşul, notează Digi24.

Pompierii se află la locul exploziei în încercarea de a controla incendiile provocate de rachete, care au cuprins mai multe depozite de combustibil unde, din când în când, se produc explozii, deoarece conţinutul ia foc.

Duminică dimineaţa au sunat alarmele antiaeriene în Odesa în trei rânduri.

Serhei Bratciuc, purtător de cuvânt al administrației regionale militare, a îndemnat locuitorii orașului să stea în case.

„Vom înfrânge. Iad pentru inamici!”, a scris acesta într-o postare pe Faebook.

Opinia ta contează. Comentează!